Vapaus laista

Jumala teki sen, mihin laki ei pystynyt, koska se oli ihmisen turmeltuneen luonnon vuoksi voimaton. Syntien sovittamiseksi hän lähetti tänne oman Poikansa syntisten ihmisten kaltaisena. Näin hän tuomitsi ihmisessä ihmisten synnin, jotta meissä, jotka elämme Hengen emmekä lihamme mukaista elämää, toteutuisi lain vaatima vanhurskaus. Room.8:4.

Uskonpuhdistus 1500-luvulla huipentui juuri tähän. Piti ymmärtää, että vanhurskaus saavutetaan yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen ansiosta.

Miten siis on mahdollista, että Pyhän Hengen kasteen saaneet pastorit opettavat lainalaista uskoa? Eivät onneksi kaikki, mutta valitettavan monet. Myös opetuslasten joukossa on uskoon tulleita, jotka ovat palanneet lain noudattamiseen. Armoa heiltä ei heru, jos jokin lain kohta on täyttämättä. Tuomioita satelee.

Mutta voimme tietoisesti ja harkiten, lujan määrätietoisesti, tunnustaa, että Jeesus Kristus on Herra. Hän on kaiken pelastuksen perusta, hän on tie vanhurskauteen. Mitään toista tietä ei ole, mitään toista evankeliumia ei ole. Hänen ristinkuolemansa ja ylösnousemisensa tähden meillä on ollut mahdollisuus uudestisyntyä, olla osallisia kasteesta ja Pyhän Hengen täyteydestä. Hän on avannut tien ja sitä kulkemalla pääsemme kohti määränpäätä.

Niinpä jos joku meille esittää lain vaatimuksia tai uskonnollisia normeja täytettäväksi, voimme nostaa katseemme aina Kristukseen ja todeta: "Hän on kaikkeni". Hän kutsui, hän uudisti, hän nosti kalliolle, hän opetti, hän johdatti, hän turvasi tieni - hän vie minut perille asti.

Jos joku tarjoaa kirkkoaan tai seurakuntaansa minulle ja asettaa sen Kristusta korkeammalle, voin vain sääliä. Joskus saatan jopa närkästyä. Mutta rukoilen, että Jumalan armo kirkastuu itse kullekin.

Ei mikään ihmisen työ, ei mikään vaatimus, ei minkään velvollisuuden paino voi johtaa elämään. Elämä on lahjaa. Ei mikään ihmisjärjestely tuota elämää. Ei seurakuntakaan, vaikka se olisi kuinka kauniisti rakenneltu ja kullalla koristeltu, voi synnyttää elämää.

Kun Jumalan armo meidät tavoittaa, kun Herra uudistaa seurakuntansa, me saamme virvoittua. Saamme syttyä ja innostua uudestaan. Saamme kokea aitoa yhteyttä toisten uskovien kanssa.

Kun lähetät henkesi, se luo uutta elämää, näin uudistat maan kasvot. Ps.104:30.

Tule, Pyhä Henki, tule armon Henki! Tee Kristus meille eläväksi. Kirkasta meille Kristuksen työ. Anna herätys tälle maalle.

Luetuimmat nyt:

Kokosydäminen antautuminen

Itsehoidon musta vyö

Sinettisormus työn alla