Kivi, paperi ja sakset

Muistathan tuon pelin: kivi voittaa sakset, paperi voittaa kiven ja sakset voittaa paperin.

Kristillistä uskoa on vaikea kuvata vastaavana pelinä, mutta uskosta löytyy voittajapareja: armo voittaa totuuden, totuus voittaa valheen, usko lain, rakkaus pelon, valo pimeyden, veri synnin, uusi liitto vanhan liiton, uudestisyntyminen luonnollisen syntymisen, kaste ympärileikkauksen jne.

On hyvä opetella tuntemaan uskon periaatteita, jotta osaa tehdä elämässään viisaita valintoja. Raamattu toteaa moneen otteeseen, että usko on salaisuus. Se on aarre, joka on kätkössä ja tulee kaivaa esiin.

Hän on tahtonut antaa heille tiedoksi, miten häikäisevän kirkas on tämä kaikille kansoille ilmaistava salaisuus: Kristus teidän keskellänne, kirkkauden toivo. Kol.1:27.

Me tunnustamme, että meidän uskomme pyhä salaisuus on suuri: Hän ilmestyi ihmisruumiissa, hänet julistettiin vanhurskaaksi Hengen voimasta, enkelit saivat hänet nähdä, hänestä saarnattiin kansoille, häneen uskottiin maailmassa, hänet korotettiin kirkkauteen. 1.Tim.3:16.

Sanan saarna on tärkeä keino, jonka avulla voimme tutustua Jumalan salaisuuteen, Kristukseen. Sananjulistajan kutsumus on jalo tehtävä. Meikäläisenkin haltuun (vaikka julistankin vain kirjoittamalla) on uskottu vaikea tehtävä: tuoda esiin "häikäisevää kirkkautta".

Voin tunnustaa, että tämä on välillä "vähemmän häikäisevää". Ei tämä aina onnistu eikä ole helppoa. Helposti menee jaaritukseksi. Mutta sanan julistamisen arvokas tehtävä ei saisi johtaa tyhjään höpöttämiseen.

Niinpä sananjulistajan kutsumus vaatii evääkseen hengellisen kasvun. Jotta oppirakennelmamme voi olla suora kuin Salomon temppeli ja jokainen saarna kuin yksi sen pylväistä, saarnaajan tulee jatkuvasti uudistua, päästä aika ajoin uudelle tasolle. Sellainen on Jumalan armoa. Sitä ei mistään hyllyltä oteta. On hyvä tiedostaa, että en voi opettaa, mitä en ole itse sisäistänyt. Enkä voi jakaa kirkkautta muille, jos en ole koskaan ollut kirkastusvuorella. En voi tuoda esiin profetiaa, jos Pyhä Henki ei sitä minun kauttani puhu.

Ajattelen siis niitä lukijoitani, joiden sydämelle Herra on puhunut evankeliumin työstä, sananjulistajan kutsumuksesta tai vastaavasta. Työ on haasteellista ja vaikeaa, mutta onhan meillä suuri Herra, väkevä Jumala apuna. Onhan meillä Pyhä Henki ja Jumalan sana. Onhan meillä voimallinen Lähettäjä, joka voi lähettää ja avata ovia. Jeesus on Voittaja, ja kun hän raivaa tien, emme jää puolitiehen. Hän antaa voitelunsa jokaiselle palvelijalleen. Hänen uskollisuutensa meitä kantaa - sinuakin. Siis rohkeasti eteenpäin, sisaret ja veljet.

Jumala vahvisti heidän todistuksensa: hän antoi heidän tehdä tunnustekoja ja ihmeitä, monia voimallisia tekoja, ja jakoi Pyhän Hengen lahjoja tahtonsa mukaan. Hepr.2:4.

Luetuimmat nyt:

Uskon rituaalit

Pahan vai hyvän vallassa?

Lakanatesti