Salatut kattohuoneet

Profeetta Elisa kohtasi Sunemissa varakkaan naisen, joka arvosti profeettaa ja kutsui tämän aina aterialle kotiinsa. Hän halusi tehdä enemmänkin Elisan hyväksi. Hän pohti miehensä kanssa: Usko minua, tuo Jumalan mies, joka aina poikkeaa meillä, on pyhä. Emmekö voisi rakentaa hänelle pienen kattohuoneen ja viedä hänelle sinne vuoteen, pöydän ja tuolin ja lampun? Silloin hän voisi tänne poiketessaan vetäytyä sinne. 2.Kun.4:9-10.

Tässä on esimerkki palvelemisesta, joka saa alkunsa vieraanvaraisuudesta ja johtaa vähitellen syvempään sitoutumiseen, jossa on jo mesenaatiksi ryhtymisen piirteitä. Kaiken kaikkiaan tosi hyvä esimerkki meillekin ja malli siitä, miten meidän tulisi kohdella Jumalan ihmisiä.

Uuden testamentin puolelta löydämme vastaavan tapauksen. Oletko huomannut, mikä se on? Paavali pyysi järjestämään majapaikan itselleen (Filem.1:22), mutta se ei tainnut toteutua. Sen sijaan Pietarilla oli jonkin aikaa majapaikka nahkuri Simonin luona (Ap.t.10:32). Ilmeisesti Simonin liiketoimet menestyivät ja hän vaurastui niin, että saattoi ottaa Pietarin täysihoitoon.

Nykyäänkin tällaista tapahtuu. Varakkaat ihmiset toisinaan palvelevat varoillaan Jumalan miehiä ja naisia. Se on kuitenkin harvojen etuoikeus. Kysynkin, voisimmeko me, jotka olemme keskiluokkaa tai köyhiä, toteuttaa jotenkin tätä kattohuone-ideaa?

Kyllä voimme. Voimme ryhtyä jonkun Jumalan miehen tai naisen mesenaatiksi hengellisessä mielessä ja sitoutua rukoilemaan tuon valitun kohdehenkilön puolesta tavallista intensiivisemmin. Tarvitsemme pelisilmää, kun valitsemme itsellemme veljiä tai sisaria täysihoitoon. Oma valinta voi johtaa nopeaan väsymiseen. Valinta yhdessä Pyhän Hengen kanssa voi johtaa kattohuone-projektiin, joka kestää vuosia. Kun kirjoitin otsikkoon "salatut kattohuoneet", tarkoitin, että voimme palvella rukouksessa kertomatta asiasta kohdehenkilölle mitään. Jos rukousvastauksia alkaa ilmetä, emme mene heti keräämään pisteitä ja sano "minä rukoilin". Tässä mesenaatille riittää se ilo, mitä hän saa hengessään tästä palvelemisesta ja kaikesta edistymisestä, mitä kohdehenkilön kohdalla tapahtuu.

Tällainen kattohuone-projekti on kasvattava kokemus myös mesenaatille itselleen. Kun haluaa siunata jotain Jumalan ihmistä, joutuu selvittämään itselleen, mitä tuo henkilö tarvitsee. Mitkä ovatkaan Jumalan ihmisen hengelliset tarpeet? Tämän pohdinnan puitteissa voi tehdä suuria löytöjä hengellisen elämän rikkaudesta. Mukaan voi toki ottaa myös maalliset tarpeet.

Mesenaattina oleminen voi olla hyvinkin hedelmällistä: sairas kohdehenkilö voi parantua, hänen taloudellinen tilanteensa voi kohentua, sinkku voi löytää kumppanin, hengellinen työ laajentua, Pyhän Hengen tuore voitelu voi alkaa tuottaa erilaisia positiivisia yllätyksiä, kohdehenkilö vahvistua armoituksessaan, saada uutta arvovaltaa, mennä eteenpäin. Hän voi yksinkertaisesti sanoen kasvaa uskossa.

Suosittelen siis sinulle, hyvä lukijani, jos olet kypsä kattohuone-projektin pyörittäjäksi, rukoile Herralta johdatusta ja valitse, kuka on se siunattu ja onnekas ihminen, joka saa sinut rukouspalvelijakseen, ja ryhdy työhön - kokeile edes. Ilo, jota saat, voi yllättää.

Palvelkaa kukin toistanne sillä armolahjalla, jonka olette saaneet, Jumalan moninaisen armon hyvinä haltijoina.1.Piet.4:10.

Luetuimmat nyt:

Kokosydäminen antautuminen

Itsehoidon musta vyö

Sinettisormus työn alla