On yksi nimi ylitse muiden

On yksi nimi ylitse muiden. Tämä on myös virren 908 teema. Voit lukea sen ja kuunnella sävelmän täällä.

Jeesus Kristus on se, joka on ylitse muiden - hän, Jumalan Poika.

'On yksi' voidaan myös lukea yhteen: Onyksi. Onyksi on korukivi. Ylimmäinen pappi kantoi olkakappaleita, jotka olivat onykskiveä (2.Moos.28:9). Niihin oli kaiverrettu Israelin kahdentoista heimon nimet. Aaron kantakoon heidän nimiään olkapäillään, jotta Herra muistaisi heitä (jae 12). Jaakobin pojat jaoteltiin kahteen ryhmään Lean ja Raakelin mukaan. (Vrt.1.Aik.2:1-2). Jeesus, uuden liiton ylipappi, kantaa olkapäillään apostoliensa nimiä. Voimme päätellä niin, vaikka tätä ei missään kirjoituksissa suoraan sanota. Voimme myös esirukouksessa itse kantaa ihmisten nimiä Jumalan eteen. Joskus pelkkä nimiluettelo voi tuntua kuivalta ja merkityksettömältä, mutta jos vie samojen henkilöiden nimiä Herran kasvojen eteen päivittäin, se on kuin korukiven kaivertamista ja tuottaa pysyvää siunausta. Kun toimitaan Jumalan sanan esimerkin mukaan, se on aina merkityksellistä.

Elämäsi on parhaimmillaan kuin korukivi, johon on kaiverrettu sinun nimesi. Sinä kuljet ja hengität ylimmäisen papin tahtiin, joka kantaa sinua niin kuin ihmisten Vapahtaja kantaa omiaan. Hänen olkapäällään olet koko kaikkeuden turvallisimmassa paikassa. Kun sinua pelottaa, kuulet hänen rauhoittavan äänensä aivan vierestä. Kun et näe tietä, hän vie sinua varmoin askelin. Kun vilu värisyttää sinua, hän kietoo sinut viittaansa. Kun pimeys ympäröi, hänen valonsa hohtaa ja valaisee. Matkallasi voit olla varma, että hän vie lapsensa perille.

Tulemme nyt asian ytimeen: Meillä on ylipappi, joka on asettunut taivaissa istuimelleen Majesteetin valtaistuimen oikealle puolelle... Mutta meidän ylipappimme on saanut paljon tärkeämmän tehtävän... Hepr.8:1,6.

Jeesuksen ylimmäinen pappeus koskee uutta liittoa. Hän on avannut meille tien, antanut mahdollisuuden olla uuden liiton ihmisiä. Emme siis palaa vanhaan liittoon, emme suorita mitään uskonnollisia velvollisuuksia, emme elä ulkonaisen jumalanpalveluksen ohjauksessa, vaan Kristuksen seuraamisessa, palvellen Herraa Pyhän Hengen voimassa.

Evankeliumi on korvannut lain, uusi liitto vanhan. Nyt Jeesuksen nimi on huulillamme, hän on meidän ylipappimme, hän on paimenemme. On yksi nimi ylitse muiden - Jeesus.

Uuden liiton seurakunta ylistää Karitsaa.

Luetuimmat nyt:

Kokosydäminen antautuminen

Itsehoidon musta vyö

Sinettisormus työn alla