Jumalan suunnitelma

Olettehan kuulleet siitä Jumalan suunnitelmasta, jonka hän armossaan on ilmoittanut minulle, teidän parhaaksenne. Ef.3:2.

Tästä Jumalan suunnitelmasta Paavali sanoo, että se on ollut salaisuus, mutta nyt se on paljastettu (jae 5). Paavali kehaisee olevansa hyvin perillä tästä salaisuudesta (jae 4).

Jäin hetkeksi miettimään, mistä salaisuudesta tässä puhutaankaan. Intuitioni sanoo, että Kristuksesta siinä puhutaan, mutta miten se tarkemmin määritellään? Tuleeko se ilmi asiayhteydestä?

Kyllähän se tulee ilmi. Pitkään salaisuutena pidetty asia koskee Kristuksen ruumista ja sitä, että myös pakanat on kutsuttu Kristuksen ruumiin yhteyteen ja juutalaisten ja pakanakansojen välinen eriarvoisuus on pyyhitty pois.

..muihin kansoihin kuuluvilla on sama oikeus perintöön kuin juutalaisillakin, he ovat saman ruumiin jäseniä ja heitä koskee nyt sama lupaus, kun evankeliumi on johtanut heidät Kristuksen Jeesuksen yhteyteen. Ef.3:6.

Paavalin aikaan tämä oli vallankumouksellista puhetta. Meille se ei ole niin hätkähdyttävää. Olemme täällä kristityssä maassa jo lapsesta asti saaneet totutella tähän uuden liiton aikaiseen elämään ja tulla tuntemaan oman asemamme Jumalan valtakunnassa. Taivaan valtakunnan kansalaisuus on edelleen syntyperäkysymys, mutta nyt sillä tarkoitetaan uudestisyntymistä elävään uskoon, ei biologista alkuperää. Mullistavaa on myös se, että uuden liiton seurakunta ei enää elä lain ohjauksessa, vaan Pyhän Hengen innoituksessa. Kristuksen ruumis on Ihminen 2.0, kun sen käyttöjärjestelmä on uusittu perin pohjin. Käyttöjärjestelmän 'upgrade' on koko ajan menossa, mutta se viedään loppuun vasta ylösnousemuksessa.

Maailma kiihkoilee Israelin pääkaupungista, mutta meidän pääkaupunkimme on uusi Jerusalem. Mutta taivaallinen Jerusalem on vapaa, ja se on meidän äitimme. Gal.4:26.

On hyvä tuntea Jumalan suunnitelmat ja erottaa ne ihmisten suunnitelmista. On hyvä sisäistää Jumalan sana ja elää sitä todeksi Jumalan valtakunnan kansalaisena. Tähän liittyy siunaus, sillä Jumala siunaa kaiken, mikä on sopusoinnussa hänen ajatustensa kanssa. Paavali koki tehtäväkseen ilmoittaa kaikille ihmisille Jumalan suunnitelman ja julistaa kansoille sanomaa Kristuksen tutkimattomasta rikkaudesta. Ef.3:8.

Tehkäämme mekin niin.

Luetuimmat nyt:

Uskon rituaalit

Korkeimman suojassa

Itsehoidon musta vyö