Uljas tulevaisuutemme

Katso, minä luon uuden taivaan ja uuden maan. Menneitä ei enää muistella, ne eivät nouse mieleen. Jes.65:17.

Ilmastotekoja vaativat mielenosoittajat ovat oikeassa, kun pyrkivät luonnonsuojeluun. Oikeansuuntaiset teot voivat hidastaa epätoivottua kehitystä. Raamattu on kuitenkin ennustanut maailmanlaajuisen ilmastokatastrofin jo Vanhassa testamentissa - lue vaikka Joelin kirja -  joten planeetan pelastussuunnitelmat eivät taida onnistua. Mielenosoittajien suosikki-iskulause on "Ei ole olemassa planeetta B:tä".

Tiedeuskoiset eksyvät tässä, sillä uskovat ihmiset, jotka tuntevat Raamattunsa, tietävät, että Jumalan suunnitelmaan kuuluu luoda planeetta B ja siirtää uskovat ihmiset sinne, kun tämä maapallo tuhoutuu. Se näytettiin apostoli Johannekselle ja hän totesi näin:

Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää. Ilm.21:1.

Voimme olla luottavaisin mieli. Jeesus on herrain Herra ja kuningasten Kuningas. Hän on suvereeni hallitsija, jonka valta on yliluonnollista. Hän on sanallaan luonut tämän näkyvän kaikkeuden. Saamme hieman ennakkoaavistusta hänen luomisvoimastaan, kun tutustumme tieteellisiin löytöihin avaruudesta. Jo oman Linnunratamme kohdalta tutustumme tosiasioihin, joita on ihmisjärjen vaikea hahmottaa. Galakseihin tutustuessa emme voi muuta kuin jäädä suu ihmetyksestä auki.

Avaruuden tutkimuksen asettaminen rinnakkain Raamatun tekstin kanssa luo mielenkiintoisia näköaloja. Klassinen kysymys, joka on esitetty uudella ajalla, kuuluu: "Missä muut ovat? Onko maailmankaikkeudessa muita sivilisaatioita?"

Kuva: WikiImages Pixabaystä
Vastaukset ovat kaikki spekulaatioita, myös minun: Juurihan Jumala omaa luomakuntaansa asuttaa. Hän luo ihmiskunnan ja valikoi sieltä niitä, jotka luottavat häneen. Hän väläyttää esiin suunnitelmiaan sanoessaan esimerkiksi Tyatiran seurakunnalle:

Hän saa saman vallan, jonka minä olen Isältäni saanut; minä annan hänelle aamutähden. Ilm.2:28. 

Aamutähdellä tarkoitetaan perinteisesti Venus-planeettaa. Voittajille siis luvataan planeetta hallittavaksi. Voittajat saavat kirkkauden kruunun, voitonseppeleen - siitä puhutaan usean kertaan (Jes.28:5, Jes.62:3, 2.Tim.4:8, Jaak.1:12, 1.Piet.5:4, Ilm.2.10).

Näin sellaisen silmieni edessä eräänä aamuna, kun heräsin. Aina ilolla katselen sitä, kun se ilmestyy. Se ei ole onneksi mikään yksittäinen näky, vaan aika ajoin toistuva. Se lähestyy minua hitaasti ja nielaisee sisäänsä. Siinä on se turvatekijä, että olen sitten tulimuurin ympäröimä. Oikeastaan se samalla kertoo tarpeesta saadakin suojelua, koska vihollinen saattaa koota voimiaan minua vastaan. Tai ehkä olen vain jonkinlaisen solvaamisen kohteena:

Kun teitä solvataan Kristuksen nimen tähden, te olette autuaat, sillä teidän yllänne on kirkkauden Henki, Jumalan Henki. 1.Piet.4:14.

Harvoin kukaan pastori puhuu meille näistä tulevaisuuden yliluonnollisista puolista, tulevasta maailmasta ja kirkkauden seppeleestä, joka on varattuna voittajille. Minusta saisivat useammin puhua ja antaa meille näkyä tulevaisuudesta. Jos ei muusta niin siitä, miten pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti Jumala luo uutta ja kehittää omaa luomakuntaansa, ja etenkin siitä, mikä merkitys elävällä uskolla on meille ja miten se avaa meidän eteemme ihmeellisen kirkkauden täyttämän kaikkeuden enkeleineen, Jumalan ruhtinaineen ja niin edespäin. Ehkä joku pastori uskaltaisi vielä joskus lukea saarnansa johdannoksi tämän:

Taivaalla näkyi suuri tunnusmerkki: nainen, jolla oli pukunaan aurinko, kuu jalkojen alla ja pään päällä seppeleenä kaksitoista tähteä. Ilm.12:1.

Luetuimmat nyt:

Uskon rituaalit

Pahan vai hyvän vallassa?

Lakanatesti