Kristikansan diaspora

Palatkaa hänen luokseen, Israelin lapset, hänen, jonka luota olette kulkeneet niin kauas! Jes.31:6.

Diasporaksi sanotaan elämistä pakolaisena oman maan ulkopuolella. Juutalaiset, jotka eivät asu Israelissa, elävät diasporassa. Tänä pakolaisuuden aikana, kun Eurooppaankin tulvii kansaa Aasiasta, Afrikasta ja Lähi-idästä, on paljon ihmisiä, jotka elävät diasporassa. Mutta mikä onkaan kristikansan diaspora?

Pitäisikö meidänkin muuttaa Israeliin, jotta saisimme asua "omassa maassamme"? Olisiko siionismi vastaus meidänkin isänmaan kaipuuseemme? Vai odotammeko Jumalan valtakunnan perustamista maan päälle? Eläisimme diasporassa tyytyväisinä niin kauan, kunnes pääsemme lopulliseen kotimaahamme?

Väitän, että kristikansan diaspora on pääasiassa hengellistä laatua. Emme elä hengellisessä kotimaassamme, vaan "pakolaisina ulkomailla". Kotimaa olisi apostolinen usko.

Meidän tulisi palata alkuseurakunnan aikaan. Meidän tulisi peruuttaa tämä jako kirkkokuntiin ja palata siihen elämäntapaan, jossa me uudestisyntyneet uskovat olemme jälleen yhdessä. En nimitä sitä ekumeniaksi, sillä se käsite on jotenkin pilattu. Se ekumenia, jota kirkot harrastavat, ei vie meitä yhtään lähemmäksi alkuseurakuntaa. Mutta jos haluat käyttää sanaa "ekumenia", niin siitä vaan, kunhan et yritä säilyttää tätä kristikansan jakautuneisuutta ja kunhan et uskottele, että yhteys on saavutettu, kun 10000 eri poppoota kutsutaan samaan paikkaan kahvittelemaan...

Kristillinen siionismi ei siis haaveile muuttamisesta Israeliin, vaan se haaveilee paluusta alkuseurakunnan elämään, kun Pyhä Henki siivitti uskovia ja ihmeet ja merkit seurasivat sananjulistusta. Emme saa ehkä koskaan kunnon herätystä, ellemme ota lusikkaa kauniiseen käteen ja tunnusta, että olemme menneet harhaan ja luoneet tuhansia lahkoja, kun piti rakentaa Kristuksen ruumista ja seurakuntaa. Ehkä herätys tulee vasta, kun olemme valmiita irrottautumaan näistä epäapostolisista rakenteista ja lopettamaan nämä seurakuntaleikit?

Kehitys on joka tapauksessa menossa jo. Yksi silmiinpistävimmistä trendeistä kristillisessä maailmassa on kirkkojen jäsenkato. Ihmiset maallistuvat, mutta myös uskovat muuttavat enenevässä määrin pois näistä paikalleen juuttuneista kirkoista, jotka etsivät vain omaa etuaan ja takertuvat valtaan ja rahaan. Jos sinulla ei ole vielä "muuttovietti" herännyt, niin joku kaunis päivä voit huomata, että muuttolinnut lentävät pääsi yli ja sinunkin siivissäsi tuntuu kummaa nostetta.

Palatkaa takaisin, te luopuneet lapset, minä parannan teidät luopumuksestanne! "Herra, me tulemme luoksesi, sillä sinä olet meidän Jumalamme!" Jer.3:22.