Loputon aarreaitta

Televisiossa on nykyään dokumentaarisia sarjoja ja tosi-TV:tä joka lähtöön. Niinpä aika usein voi nähdä jonkun romunkerääjän penkomassa varastoa, jossa on vanhoja esineitä, ruostuneita koneita ja muuta käytöstä poistettua tavaraa. Kun joku hamstraaja on elänyt vanhaksi, hänen ulkorakennuksensa pursuavat erilaista romua, jota hamstraajan on vaikea myydä. Luulisi, että on iloinen päästessään eroon rämästä rakkineesta, josta vielä maksetaankin.

Mutta entä tämä Raamatun aarreaitta sitten? Kathryn Kuhlman kirjoitti viisi saarnaa ja tunsi sanoneensa kaiken tärkeän. "Mistä nyt enää voisin saarnata?" hän mietti. Hänestä tuli kuitenkin aikaa myöten tuottelias kirjoittaja ja ehtymätön evankeliumin julistaja. Hän oli ensimmäisiä radiosaarnaajia ja hän yleensä yksin pyöritti kanavansa ohjelmaa.

Salomosta kerrotaan, että hän kirjoitti 3000 sananlaskua ja hänen laulujaan oli tuhatviisi (1.Kun.4:32). Aika luova kaveri. Jos hänellä olisi ollut tietokone ja tällainen blogialusta, hän olisi ruokkinut lukijoitaan joka päivä jollakin viisaudella.

Minä olen kirjoittanut viimeisen viiden vuoden aikana yli 700 blogikirjoitusta ja vielä jatkan. Välillä tulee hetkiä, kun mietin Kathryn Kuhlmanin tapaan: 'Mistä nyt vielä voisin kirjoittaa?'

Mutta Raamattu on siitä ihmeellinen kirja, että se on ehtymätön aarreaitta. Vaikka olisi lukenut sitä kannesta kanteen kymmeniä vuosia, sieltä löytyy aina uutta. Löytyy asioita, joita ei ole aiemmin tullut huomanneeksi. Yhtäkkiä panee merkille jonkin yksittäisen sanan tai lauseen ja alkaa pureskella sitä. Toisin kuin romunkerääjän tai vanhan tavaran kauppiaan tekemät löydöt, Raamatun tutkija löytää kuin tomun alle kätkettyjä koruja. Kun pintaa vähän puhdistaa, löydetty sanankohta alkaa hohtaa valoa. Se on kuin kultaesine ruostuneen romun joukossa. Se rikastuttaa ja tuo mukanaan uutta sisältöä Kristuksen tuntemiseen.

Sellainen on Pyhän Hengen työtä, sillä ihminen ei hoksaa järjellään kovin paljoa. Ihmisymmärrys askartelee omalla tasollaan, Jumalan ymmärrys on paljon syvempää.

Tällainen löytöjen tekeminen Jumalan sanasta on antoisaa. Se ruokkii meidän henkeämme, sisäistä ihmistä, ja voimaannuttaa sieluamme. Se antaa suurta löytämisen iloa. Niinpä Jumalan sanaan sukeltamisesta tulee harrastus. Siitä tulee iloa tuottava mieliteko. Jumalan sanan aarteista tulee sielun aarreaitta, jota haluaa jakaa muidenkin kanssa. Jeesus kehaisee tällaiseen harrastukseen hurahtanutta ihmistä:

Siksipä jokainen lainopettaja, josta on tullut taivasten valtakunnan opetuslapsi, on kuin isäntä, joka runsaasta varastostaan ottaa esiin sekä uutta että vanhaa. Matt.13:52.

Ryhdy sinäkin Raamatun tonkijaksi - aarteenetsijäksi!