Korkeimman suojassa

Se, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa, sanoo näin: "Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan." Ps.91:1-2.

Nyt kun koronavirus jyllää, ihmiset ovat peloissaan. Voidaan sanoa: kansat vapisevat, kun rutto kulkee ympäri maapallon. Uskovina osaamme rukoilla ja turvautua Jumalaan, mutta mihin jumalaton voi turvata?

Käsienpesuun? Riittävän välimatkan pitämiseen? Kasvosuojiin? Neljän seinän sisällä pysymiseen? Etätyöhön?

Kaikkihan ne ovat suojakeinoja ja on järkevää noudattaa annettuja ohjeita. Mutta lopultakaan emme hallitse tätä vaaraa, jonka keskellä elämme. Virus voi tarttua kaikista varotoimenpiteistä huolimatta.

En halua lietsoa pelkoa - päinvastoin. Voimme todellakin turvautua Jumalaan, Kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan, ja hänen Poikaansa Herraan Jeesukseen Kristukseen.

Kuva Miroslava Chrienova Pixabaystä
Kun koronaepidemia oli puhkeamassa, näin unessa käärmeen. Harmittelin sitä käärmettä, kun en voinut suojautua siltä. Se oli aina ovelampi kuin minä ja piiloutui taitavasti. Jos olin poissa tai nukuin, se olikin yhtäkkiä luikerrellut kolostaan esiin. Ei se tehnyt mitään, ei hyökännyt kimppuuni eikä purrut, mutta sen läsnäolo oli kiusallinen. Koronavirus on hyvin samanlainen: se piiloutuu, se on jatkuva uhka, pahimmassa tapauksessa se puree.

Mooses teki pronssista käärmeen ja pani sen tangon päähän. Kun ne, joita käärmeet olivat purreet, katsoivat pronssikäärmettä, he jäivät eloon. 4.Moos.21:9.

Niinpä voimme tänään julistaa ja uskoa todeksi: Jeesus Kristus on voimallinen, hänen verensä suojelee meitä, saamme elää hänen armosiipiensä suojassa, voimme nujertaa kaikki virukset. Saamme jättää huolemme hänelle, terveyshuolet, taloutemme, ihmissuhteemme, koko elämämme. Hän on voimallinen suojelemaan meitä, hänen vahvat käsivartensa kantavat meidät turvaan, hänen paimensauvansa meitä ohjaa. Hän levittää siipensä meidän ylitsemme ja lähettää enkelinsä varjelemaan meitä.

Kansakuntana saamme odottaa herätystä, Jumalan Hengen vuodatusta, suurta armon vuotta, paranemisen päivää, pelastuksen aikaa, elpymistä ja siunauksen sateita. Me uskomme Jumalan hyvyyteen, laupeuteen ja suureen armoon. Jos hän lyö, hän myös parantaa. Hänen laupeutensa ei lopu koskaan.Valit.3:22.

Näin me julistamme, näin luotamme, näin kiitämme, onhan hänen armonsa meille elintärkeä. Hän on meidän koko elämämme. Me luotamme häneen, hänen hyvyyteensä, hänen suojelukseensa. Hän on kuninkaamme, jota palvelemme - eikä hän omiaan petä.

Tulkaa, palatkaamme Herran luo! Hän on raadellut, mutta hän myös parantaa, hän on lyönyt, mutta hän myös sitoo haavat. Vain päivä tai kaksi, ja hän virvoittaa meidät, kolmantena päivänä hän nostaa meidät ylös, ja niin me saamme elää ja palvella häntä. Ottakaamme opiksemme, pyrkikäämme tuntemaan Herra! Hän tulee, se on varmaa kuin aamun koitto. Hän tulee kuin sade, kuin kevätsade, joka kastelee maan. Hoos.6:1-3.

Luetuimmat nyt:

Helmiä sioille

Kristus teidän keskellänne

Uskon hengessä