Jos Herra suo

Näin vapun jälkeen voimme katsoa, mitä on meneillään ja mitä suunnitelmia täällä blogirintamalla on kesäksi ja syksyksi.

Ensinnäkin kehittelin eSiru-blogiani ja lisäsin sinne välilehdet Jakeet1-4. Niiden kautta voi sukeltaa blogini raamatunjakeisiin ja raamatunkohdan avulla etsiä, missä blogikirjoituksessa kyseistä jaetta on lainattu. Olemme tottuneet Raamattuihin, joissa on alaviitteet eli jakeet, joissa puhutaan samasta asiasta. Suomeksi ei taida olla saatavilla hyvää selitysraamattua, jossa alaviitteinä olisi lainauksia historiasta, teologiasta, wikipediasta ja jopa kirjallisina julkaistuista saarnoista. Sellainen kaiketi sopisi hyvin nettiin, mutta olisi suuritöinen. Minulla on painettu englannin kielinen selitysraamattu, mutta se on lähinnä kalpea aavistus siitä, mitä ideoin päässäni. Kukaties joku tiimi sen vielä joskus toteuttaa.

Mutta tässä puhutaan nyt Raamatun tutkimisesta, joka on suhteellisen harvinainen harrastus, ja sen työvälineistä. Eihän Jumala meiltä kaikilta odota sellaista asiaan paneutumista.

Kesän ajan vielä kertaamme blogiani On kirjoitettu - otsikolla ja sitten syksyllä vaihdamme taas raamatunkäännöstä ja palaamme KR92-linjalle. Näillä rajallisilla resursseilla, kun mittarissa on jo 70 vuotta, olen suunnitellut jatkaa eSiru-kokoelmani kirjoittamista syyskuun alusta alkaen. Joten, jHs, julkaisen uuden 'sirun' joka toinen päivä. Aluksi tavoitteenani on päästä rikkomaan 800 artikkelin raja. Sitten, jos elonpäiviä riittää, saatan asettaa tavoitteen tuhanteen. Vaikka eihän se määrä, vaan laatu...

Luonnollisesti jaeluetteloni on tällä hetkellä syyskuusta 2015 elokuuhun 2018. Jakeissa on kaikki tekstistä löytyvät viittaukset ja vain osa kuvissa esiintyvistä raamatunpaikoista. Aikaväliin sisältyy 730 postausta eli kahden vuoden ajaksi jokaiselle päivälle on oma artikkelinsa. Uudet syksystä alkaen julkaistavat artikkelit sisällytetään jaeluetteloon sitten joskus. Tähänkin täytyy lisätä jJs. Opin käyttämään näitä lyhenteitä helluntaiveteraani Tarmo Pohjalan artikkeleita lukiessa ja seurakuntalehteä 80-luvulla julkaistessa. Se on siis jHs tai jJs...

Onneksi koronavirus ei ole suuremmin vaikuttanut näihin suunnitelmiin. Hengellinen työni on ollut kokonaan netissä jo kohta 20 vuotta, joten koronan takia ei ole tarvinnut tehdä muutoksia. En silti halua mitenkään vähätellä tätä pandemiaa. Jos ei korona iske vuoteenomaksi ja ole henkiriepu vaarassa, se iskee joka tapauksessa kipeästi seurakuntiin ja hengelliseen työhön. Luonnollisesti sen haitat koskevat eniten työelämää ja ihmisten toimeentuloa. Tiedämme kuitenkin:

Vaikka hän kurittaa, hän myös armahtaa, suuri on hänen laupeutensa. Valit.3:32.


Toistaiseksi me suomalaiset olemme pärjänneet hyvin. Kuolleisuus on ollut alhaisinta maailmassa. Täällä Pirkanmaalla se on ollut alhaisinta Suomessa. Eikö se kerro, että meillä on sentään vielä pyhiä tämän kansan keskellä? (Vrt.Jer.5:1) Pandemian aikana voimme rukoillen odottaa herätystä tälle maalle. Voimme miettiä, mitä Jumala niin vihaa, että on sallinut kaiken tämän. Epäjumaliamme? Tekopyhää kristillisyyttämme (Aam.5:23-24)? Mammonan palvontaa? Voimme olla varmoja, että tämä ravistelu on meille tarpeen ja hyödyksi. Voimme odottaa, että Jumala puhdistaa kansansa tänäkin aikana ja lopulta armahtaa meitä.

Odotamme siis siunauksia, Hengen vuodatusta, aikaa jolloin ihmiset tulevat joukoittain uskoon. Eikö niin?

Luetuimmat nyt:

Kokosydäminen antautuminen

Risti - uskon voima