Helmiä sioille


Älkää antako koirille sitä, mikä on pyhää, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaa niitä jalkoihinsa ja käy teidän kimppuunne ja raatele teitä. Matt.7:6.

Jokin aika sitten sain viestin, jonka kirjoittajaan olin kai tehnyt jonkinlaisen vaikutuksen eSiru-postauksillani. Sehän oli sinänsä positiivista, mutta henkilö oli lukenut tekstiäni Ylilaudalta. Se on keskustelupalsta, jota nimitän "likaviemäriksi" ja jonne en missään nimessä itse lataisi mitään tekstiäni. On selvää, että postaukseni toimivat siinä ympäristössä sylkykuppeina. Joku anonyymi henkilö oli sen tehnyt jättäen mainitsematta alkuperäisen blogin tai meikäläisen nimen ja muuttaen postauksen typografian kokonaan. Hän oli härskisti myös rikkonut niitä sääntöjä, jotka olen kirjannut blogini kehyksiin koskien tekijänoikeuksia.

Luuleeko joku toimivansa kristillisesti, kun jakaa tekijänoikeuksilla suojattuja tekstejä kopioimalla? Onko se olevinaan evankelioimista? Jotenkin tämä netin perusidea artikkelien linkittämisestä jää joko hämäräksi tai omatunto ei soimaa, vaikka rikkoisi räikeästi joitain sääntöjä, joiden luulisi olevan selviä pikkulapsillekin.

Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi. Hepr.10:26.

Jos omatuntosi ei sano mitään, vaikka rikot ohjeita ja sääntöjä vastaan, olet todella vaarassa. Olet vihollisen ohjattavissa ja voit saada aikaan paljon pahaa. Et voi nostaa sananvapautta tekijänoikeuksien yläpuolelle. Jos jokin periaate syö pois muut periaatteet, se periaate on epäjumala. Kristinuskossa on hyvin olennaista, että eri totuudet ovat sovussa keskenään. On tärkeitä ja vähemmän tärkeitä asioita, mutta niiden ei pitäisi riidellä toisiaan vastaan. Sananvapautta ei muuten Raamatussa mainita ollenkaan. Älä luule, että se kuuluu ns. kristillisiin arvoihin. Kristillisiin arvoihin kuuluu suun supussa pitäminen - harkittu puhe.

Syvä kuin meri on harkittu puhe, virraksi paisuu viisauden lähde. Sananl.18:4. Tietäkää, rakkaat veljeni, että itse kunkin tulee olla herkkä kuulemaan mutta hidas puhumaan ja hidas vihaan... Jaak.1:19.

Mielipiteet eivät oikeastaan kuulu viisauteen ja keskustelupalstat ovat täynnä mielipiteitä. Maailman ensimmäinen keskustelufoorumi avattiin paratiisissa, kun käärme kysyi Eevalta: Onko Jumala todella sanonut? 1.Moos.3:1. Ja mitä sanoikaan Jaakob kielen synneistä: Ja kielikin on tuli; meidän jäsentemme joukossa se on vääryyden maailma. Se saastuttaa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse liekehtien helvetin tulta. Jaak.3:6.

Kammoan keskustelupalstoja muutenkin ja Ylilauta on niistä pahin. Nyt eSiru-postauksia sitten huuhdellaan tuohon likaviemäriin ja heitetään pyhiä asioita koirille ja helmiä sioille. Mikään moderointipyyntö ei tunnu tehoavan. Rukoillaan, että Jumala hoitaa Ylilaudan pois verkosta kokonaan.

Olen kärsinyt työpaikoillani hyvin raakaa kiusaamista vuosikausia. Siinä on aina ollut ns. 'saatanan sormenjälki', kuten tässäkin. Uskon kuitenkin, että se mitä Jumala tekee, rohkaisee meitä vielä vahvasti ja saamme iloita hänen teoistaan.

Luetuimmat nyt:

Jumalan uskollisuus

Ristin tiellä

Itsehoidon musta vyö