Pahan vai hyvän vallassa?


Kun saastainen henki lähtee ulos ihmisestä, se harhailee autioilla seuduilla ja etsii lepopaikkaa, mutta ei löydä. Silloin se päättää: 'Minä palaan kotiini, josta lähdin.' Kun se sitten tulee ja löytää huoneensa lakaistuna ja hyvässä järjestyksessä, se hakee seitsemän vielä pahempaa henkeä, ja ne tulevat sisään ja asettuvat sinne asumaan. Näin sen ihmisen tila on lopussa pahempi kuin alussa." Luuk.11:24-26.

Tässä on ilmaistuna hengellisen elämän yksi lainalaisuus: - kun teet pahaa, se paha sinussa kasvaa. Sinun omatuntosi paatuu ja saat ikäänkuin uusia voimia pahan tekemiseen. Onneksi sama lainalaisuus toimii toiseenkin suuntaan: - kun teet hyvää, hyvyys sinussa kasvaa ja saat uusia voimia hyvän tekemiseen.

Voimme huomioida omaa kasvuamme tältä kannalta. Olenko edennyt oikeaan suuntaan vai otanko taka-askelia? Kasvanko uskossa ja muutunko enemmän Kristuksen kaltaiseksi vai annanko periksi ja kuljenko virran viemänä harhaan? (Hepr.2:1).

Kun siis te, rakkaat ystävät, olette ennalta selvillä tästä kaikesta, niin olkaa varuillanne. Älkää antako jumalattomien johtaa itseänne harhaan, niin että putoatte omalta varmalta pohjaltanne. 2.Piet.3:17.

Olemme viime aikoina joutuneet seuraamaan, kuinka paha saa vallan. Jos se saa vallan vaikutusvaltaisessa ihmisessä ja poliittisessa johtajassa, sillä on tuhoisat seuraukset. Ymmärrämme, että ei kehitys tapahdu yhdessä yössä. Ensin vangitaan poliittisia vastustajia, sitten heitä aletaan murhata. Seuraavaksi opetellaan sotimaan mahdollisimman raa'alla tavalla siviilejä surmaten. Sitten voikin jo valta alkaa tuntua loputtomalta ja ajatus ylivertaisuudesta nousta hattuun. Narsistiset valtapyrkimykset eivät kohtaa enää mitään jarruttavaa tekijää. Ollaan lähellä sitä pistettä, jolloin liitytään samaan joukkoon Napoleonin, Hitlerin ja Stalinin kanssa. Omatunto on täysin hiljentynyt, mikään ei varoita synnin seurauksista. Käydään ohjuksilla sotaa vauvoja ja pikkulapsia vastaan! Se on eräänlainen vapaa pudotus, jonka lopputulos on ammoin kirjoitettu:

Kansojen kuninkaat lepäävät kunniassa kukin omassa kammiossaan, mutta sinut on viskattu kauas haudastasi kuin kelvoton villiverso, sinä lojut surmattujen, miekan lävistämien peitossa manalan kuilun pohjakivillä kuin tallattu raato. Jes.14:18-19.

Jos pahuuden kasvu ihmissielussa voi saada tällaiset mittasuhteet, minkälaisia huipentumia voi Jumalan kansa kokea, kun se kasvaa uskossa ja tekee voimallisia tekoja - hyviä tekoja! Yliluonnollisia rakkauden ja armon tekoja, joiden kautta Kristuksen kirkkauden evankeliumi loistaa maailman yöhön. Keskitytään siihen ja ollaan lojaaleja hänelle, joka voi sen meissä saada aikaan. 

Siinä minun Isäni kirkkaus tulee julki, että te tuotatte runsaasti hedelmää ja niin osoitatte olevanne opetuslapsiani. Joh.15:8.

Rukoillaan Ukrainan puolesta ja pyydetään rauhaa Eurooppaan! Osoitetaan huolenpitoa niitä kohtaan, jotka ovat joutuneet pakenemaan omasta maastaan - omasta kodistaan. Kasvetaan hyvän tekemisessä.

Hänellä on teille annettavana runsaasti kaikkia lahjoja, niin että teillä on aina kaikki mitä tarvitsette ja voitte tehdä runsaasti kaikkea hyvää. 2.Kor.9:8.

Luetuimmat nyt:

Ruokaa ja ketsuppia

Mokaamisen siunaus

Uskon siemenet